top of page
 • Care este procesul de rezervare si închiriere?
  Rezervările se fac pe site, unde selectați numărul de biciclete sau motociclete si intervalul orar sau de zile ales. Se introduc datele persoanei responsabile de rezervare (nume, numar de telefon) si se achita integral rezervarea prin plata cu cardul. In ziua rezervării veniți la sediu sau la locația aleasa si in urma unui instructaj puteți merge in tura, pe cont propriu sau ghidați, in funcție de varianta aleasa. Pe langa biciclete si motociclete primiti si echipament de protectie.
 • De unde preiau bicicletele sau motocicletele rezervate?
  Echipamentul poate fi ridicat de la locația noastră, pe care o puteți găsi pe Google maps (Hikebike), capăt Grigorescu, Str. Padurii. Ocazional o sa organizam puncte de ridicare in zone diferite (ex. Faget, Feleac, Marisel, etc.) Sau exista posibilitatea de a comanda contra-cost echipamentul la o adresa aleasa de catre client.
 • De ce echipament am nevoie?
  Noi vă punem la dispoziție echipamentul de protecție (casca si ochelari) iar voi ar trebui să purtați haine adecvate activității alese: adidași sau ghete impermeabile mai rigide, bluză cu mâneca lungă, pantaloni lungi sau cel puțin cu gleznele acoperite. Acestea sunt doar recomandări.
 • Pe unde pot merge cu bicicletele/motocicletele?
  Puteți merge unde vreți in limita timpului disponibil prin rezervarea aleasa, excepție fiind motoarele care pot fi conduse doar in afara drumurilor publice. Bicicletele si motoarele pot fi închiriate chiar si pentru vacante, in diferite locații, la alegerea clientului, dar perioadele si modalitatea de transport trebuie discutate in prealabil.
 • Ce se întâmplă cu rezervarea în caz de vreme proastă?
  Dacă plouă și clientul nu vrea să desfășoare activitatea în aceste condiții , rezervarea se poate reprograma, de comun acord, în limita perioadelor disponibile.
 • Care este vârsta minimă pentru închiriere?
  Vârsta minimă pentru închirierea motocicletelor este 18 ani, iar pentru închirierea bicicletelor, persoanele sub 18 ani au nevoie de o procura din partea tutorelui.
 • Ce se întâmpla dacă nu aduc bicicleta sau motocicleta înapoi la ora și data stabilită prin rezervare?
  Este permisă întârzierea de maxim 30 de minute față de timpii stabiliți prin rezervare. Dacă nu aduceți bicicleta/motocicleta înapoi până la sfârșitul programului (21:00) și nu anunțați acest lucru in prealabil, va fi sesizată poliția în legătura cu furtul echipamentului închiriat și se începe procedura de urmărire și recuperare a acestuia. Dacă nu reușiți să vă intoarceți înapoi până la sfârșitul programului (21:00) dar anunțati întârzierea, veți fi penalizați automat cu prețul unei zile suplimentare iar dacă întârzierea cauzează anularea altei rezervari din ziua următoare, veți fi penalizați cu prețul a două zile de rezervare, pentru fiecare bicicletă/motocicleta reținută peste timpul alocat. Dacă întârzierea nu cauzează probleme pentru buna desfasurare a unei rezervări viitoare, se achita diferenta de preț în funcție de timpul suplimentar alocat (jumatate de zi, o zi). Dacă intârzierea cauzează amânări sau anulări ale viitoarelor rezervări se emit penalizari de 100EUR/echipament/oră de intârziere sau valoarea rezervării anulate dacă această sumă depășește valoarea penalizărilor.
 • Ce trebuie să fac dacă vreau să anulez rezervarea?
  Rezervarea poate fi anulată, printr-un mail la adresa book.hikebike@gmail.com cu minim o săptămână înainte de data selectată, dar cu o penalizare de 50% din valoarea totală achitată, în momentul rezervării.
 • Am nevoie de carnet de conducere special pentru a conduce motocicletele electrice?
  Există două tipuri de motociclete offroad și road legal. Cele road legal pot fi conduse și pe drum de către un deținător de carnet de conducere categoria AM sau B. Ambele modele pot fi conduse de orice persoană, cu sau fără carnet de conducere dar numai în afara drumurilor publice.
 • Se percepe garanție pentru bicicletele/motocicletele rezervate?
  Nu percepem garanții pentru echipamente dar răspunderea pentru eventuale pagube, furt sau alte avarii, este asumata de către client prin semnarea contractului, la locație înainte de preluarea echipamentului închiriat.
 • Ce trebuie să știu dacă vreau să închiriez motocicleta electrică?
  Nu este necesar să ai experiență sau să mai fi condus o motocicletă anterior. După un instructaj scurt, cu puțină responsabilitate pe traseu oricine poate să meargă pe motocicletă în siguranță. Nu este necesar carnet special de conducere, dar este interzisă circulația pe drumurile publice.
 • Ce trebuie sa fac in cazul in care fac o pana sau diferite avarii?
  Echipamentele se închiriază împreuna cu un kit de reparații pe care îl primiți la plecare. Pana la o roata poate fi reparata pe loc, fără efort de oricine . In cazul unor avarii minore, acestea vor fi analizate de staff, la sfârșitul rezervării si vor fi evaluate costurile de reparare pe care trebuie sa le achitați. In cazul in care echipamentul nu mai poate fi folosit ne contactați telefonic, venim sa recuperam echipamentul si sa îl înlocuim, in funcție de circumstanțe.
bottom of page